Picnic with Pie

In 2012 heb ik mijn stem verleend aan een gloednieuwe animatieserie ‘Picnic with Pie’. Dit is een produktie van Walking The Dog, gebaseerd op het boek ‘Picknick met taart’ van Thé Tjong-Khing. Het bijzondere is dat het hier geen dubbing betreft maar het inspreken van de originele geluidsband die als basis voor de animatie werd gebruikt. Er werd ook geen gebruik gemaakt van woorden maar enkel van geluiden. De reeks is nu bezig aan een internationale
carrière en zal dus overal getoond worden met dezelfde geluidsband.

De reeks is bijzonder van concept en voelt erg fris aan tussen al die eenvormige 3D-reeksen. Niet alleen qua grafische stijl maar ook wat betreft het verhaal.

‘Meneer en mevrouw Hond tonen trots twee prachtige taarten. Samen met een bont dierengezelschap vertrekken ze voor een zomerse picknick. Maar dan blijken de taarten plotseling te zijn verdwenen…’

Het boek werd genomineerd voor Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs 2006 en bevat Schitterende illustraties van de winnaar van De Woutertje Pieterse Prijs 2005 en het Gouden Penseel 2003.

Uit het juryverslag:
In ‘Picknick met taart’, een beeldenboek van de hand van Thé Tjong-Khing, staat geen woord te veel, maar ook geen woord te weinig. Het boek verbeeldt hoe een bende dieren er op uit trekt om te picknicken, maar doet dat dusdanig taalrijk dat er veel meer te lezen valt dan een avontuur ten velde waarop een taart zoek geraakt. In hun pose, hun expressie en hun gedrag roepen Tjong-Khings dieren een bonte samenleving op, met verliefde, kokette, preutse, luie, bange, zorgzame, uitgekiende en achterbakse wezens. Ziehier een boek dat van voor naar achter en van achter naar voor kan worden gelezen, als één allesomvattend verhaal of honderden losse verhalen. Een boek dat zowel een schelmenroman, een thriller, een love story als een blijspel kan worden genoemd, maar hoe dan ook nooit uitgelezen geraakt.

Ik wens de reeks veel succes toe!

Je kan niet reageren.

Kamerplanten bevorderen het maatschappelijk welbevinden!